Restorative Yoga

 

Restorative yoga is een hele zachte en weldadige vorm van yoga. Het is dé yogavorm bij uitstek die ons zenuwstelsel tot rust brengt.

Daardoor kunnen chronische spanningspatronen ontmantelen, je immuunsysteem krijgt rust en lichaam en geest kunnen terugkeren naar hun originele staat van balans.

In volle ontspanning is er geen beweging, geen moeite en wordt de geest stil.

Met de hulp van props zoals dekens, kussens, blokken, zandzakjes en oogkussens brengen we ons lichaam in een comfortabele, ontspannen houding. De poses worden 5 tot 20 minuten aangehouden. 

De aandacht gaat naar het ontladen van het zenuwstelsel, dat vaak door stress van spanning die soms diep in de fascia -het weefsel dat ons lichaam tot een geheel maakt- huist. Deze spanningen kunnen een fysieke vertaling zijn van emotionele of mentale spanning.

 

Als spanning lost krijgt het lymfestelsel ruimte om afvalstoffen af te voeren. Je zou restoratieve yoga kunnen omschrijven als een fysieke, emotionele en mentale detox en een remedie tegen chronische stress. Restorative yoga brengt ons de diepe ervaring van gewoon te zijn.

  • Facebook
  • Instagram
  • envelope_edited

Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

© Elemental Yoga 2021